سر فصل های کنکور رشته های شیمی کاربردی و محض


سر فصلتعداد تست در سال ۹۰تعداد تست در سال ۹۱تعداد تست در سال ۹۲
شیمی آلی
آلکان300
سیکلو آلکانها100
شیمی فضایی030
آلکیل هالیدها114
الکل ها و اترها241
آلکن هاودی ان ها433
آلکین ها001
بنزن و واکنش های الکترون دوستی311
آلدهیدها و کتون ها565
کربوکسیلیک اسیدها و مشتقات آنها101
آمین ها و مشتقات آن ها222
فنول ها000
مشتقات دو عاملی100
هیدرو کربن های بنزنوئیدی چند حلقه101
واکنش های پری سیکلی000
آروماتیسیته010
هتروسیکل ها113
کربوهیدرات ها121
آمینو اسیدها011
طیف سنجی NMR123
طیف سنجی UV001
طیف سنجی MASS200
طیف سنجی IR121
شیمی فیزیک آلی001
جداسازی و شناسایی مواد010
جمع303030
شیمی تجزیه
آمار در شیمی210
اسیدها بازها و نمک324
تیتراسیون های تشکیل کمپلکس112
رسوب و واکنش های رسوبی242
کمپلکس و واکنش های کمپلکسومتری100
تیتراسیون های اکسایش- کاهش110
مقدمه ای بر الکتروشیمی و تیتراسیون های الکتروشیمیایی264
پتانسیومتری311
کولومتری و الکتروگراوی متری111
پلاروگرافی و ولتا متری101
امپرومتری000
هدایت سنجی001
اصول طیف سنجی123
اسپکتروسکوپی uv_vis210
اسپکتروسکوپی IR و روش های پخش نور101
اسپکتروسکوپی اتمی323
فلورسانس و فسفرسانس111
رامان011
اسپکتروسکوپی اشعه x000
NMR111
لیزر110
MASS011
کروماتوگرافی و روش های جداسازی333
جمع303030
شیمی معدنی
آرایش الکترونی اتم000
بار موثر هسته100
ترم های طیفی001
خواص بنیادی اتم(یونش-الکترونخواهی-الکترونگاتیوی)001
نظریه پیوند ظرفیت(ساختار لوئیس و نظریه vsepr)234
اوربیتال مولکولی301
طیف بینی فتوالکترون000
تقارن و نظریه گروه در شیمی233
جامدات یونی و فلزی و ساختار بلورها431
اسیدها و بازها112
مقدمه ای بر کمپلکس ها و نامگذاری آنها001
ایزومری در کمپلکس ها212
مغناطیس010
نظریه پیوند در کمپلکس ها423
اثر یان تلر000
طیف های الکترونی کمپلکس ها(انتقال های الکترونی)643
سینتیک و مکانیسم واکنش ها223
شیمی الی فلزی375
شیمی توصیفی030
جمع303030
شیمی فیزیک   
گازها و نظریه جنبشی مولکولی134
آمار مولکولی000
قانون اول ترمودینامیک(HوU)400
کاربرد قانون اول ترمودینامیک در گرما شیمی110
قانون دوم ترمودینامیک و کاربرد آن132
قانون سوم ترمودینامیک و کاربرد (معرفی GوA)113
تعادل های شیمیایی023
محلول ها434
فازها111
الکتروشیمی210
سینتیک شیمیایی و شیمی سطح و کاتالیزور553
ترمودینامیک مولکولی000
شیمی کوانتوم799
طیف سنجی مولکولی311
جمع303030
شیمی کاربردی
اصول محاسبات665
صنعتی1665
صنعتی2865
تصفیه آب465
خوردگی665
جمع303025

http://shimidl.ir/

تولید پیاز مهربان بدون اشک!

دانشمندان ژاپنی با استفاده از فناوری پیشرفته، یک نسخه بدون اشک از پیاز را تولید کرده‌اند که آشپزی با آن را ساده‌تر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، محققان ژاپنی، تولید ماده قدرتمندی که پیاز در زمان بریده‌شدن منتشر می‌کند را غیرفعال کردند که در نتیجه، گازهای تند عامل اشک‌آلود شدن چشم توسط آن کاهش یافت.

پس از بریده شدن پیاز، یک واکنش شیمیایی باعث تولید ماده پروپنتیال اس اکسید می‌شود. این ماده، آنزیم سنتاز عامل lachrymatory را تشکیل می‌دهد و مسؤول تحریک غدد چشم و تولید اشک است. این واکنش همچنین باعث ایجاد تیوسولفات می‌شود که عطر و طعم متمایز پیاز را به وجود می‌آورد.

دانشمندان در روش جدید، از یون‌های تحت تابش برای کاهش سطوح آنزیم مذکور استفاده کردند. آنها در آزمایشات خود دریافتند که آنزیم مذکور در زمان وجود آنزیم دیگری موسوم به آلیناز شکل می‌گیرد که معمولا در سیر وجود دارد. اگر یکی از این سه جزء در واکنش حذف شود، سطوح آنزیم عامل lachrymatory کاهش خواهد یافت.

گروه غذاهای خانگی در ژاپن و تولیدکننده این فناوری، یک پیاز را طی فرآیندی مورد بمباران یون‌های تحت تابش قرار دادند که این اجزا را حذف کرده و به طور چشمگیری سطوح آنزیم را کاهش دادند.

محققان این شرکت در سال 2013 توانسته بودند جایزه ایگ‌نوبل (Ig Nobel) را برای کشف خود در مورد فرآیند بیوشیمیایی عامل به گریه افتادن افراد توسط پیاز دریافت کنند. ایگ‌نوبل جایزه‌ای است که به دستاوردهای مسخره اعطا می‌شود.

هنوز تصمیمی در مورد تجاری‌سازی این پیاز بدون اشک در سال جاری گرفته نشده است.

نتایج این تحقیقات در مجله Nature منتشر شده است. 



در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/491147/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%87%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B4%DA%A9 © www.tabnak.ir